keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

PERUNA-TONNIKALASALAATTI

Annoksesta tulee 2:lle reilu annos ja 4:lle iltapalaversio

4 keitettyä perunaa
2 keitettyä kananmunaa
1 prk tonnikalapaloja vedessä
2-3 tomaattia
puolikas kurkku
kevätsipulia silputtuna
kapriksia (voi korvata oliiveilla, jos noista ei välitä)

kastike:
1 rkl   karkeaa Dijon-sinappia
0,5 dl öljyä
1,rkl   valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
(hunajaa)

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset.
Kuutioi perunat, pilko tomaatit ja kurkut sekä lohko kananmuna 4 osaan. Sekoita muut ainekset kastikkeen kanssa paitsi kananmuna. Koristele kananmunalohkoilla ja tuoreilla yrteillä.

FETASALAATTI

Fetasalaatti lienee kaikille tuttu, mutta tässä mun versio siitä. Soveltaa saa toki miten haluaa, oleellista on että feta MURUSTETAAN salaatin sekaan. On nimittäin ihan erimakuista kuin kuutioina! Salaatti ei ehkä ulkonäöltään ole kaikkein kaunein, mutta maku ratkaisee :-)

tomaatteja
kurkkua
minioliiveja (Pirkka Parhaat)
tuoretta oreganoa
salaattisipulia
fetajuustoa
hiukan sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria

Pilko tomaatit ja kurkut isohkoiksi lohkoiksi, sipuli renkaiksi. Silppua sekaan tuoretta oreganoa, lisää oliivit. Murusta fetajuusto ja sekoita. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

SALAATTI TRI COLORE

Erilaisia salaatteja
kirsikkatomaatteja
tuoretta kurkkua
mozzarellahelmiä
keitettyä vihreää parsaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
pekonia
paahdettuja kurpitsansiemeniä
kastikkeeksi itse tehtyä pestoa (kts. ohje blogista)

Revi salaatit laakeaan kulhoon. Pilko tomaatit sekä kurkut ja sekoita salaatin sekaan. Pilko pekoni kuutioiksi ja paahda se rapeaksi. Valuta siivilän läpi ylimääräinen rasva pois. Kasaa muut ainekset salaatin päälle ja ripottele kastiketta päälle. HUOM! Ainekset voi pilkkoa valmiiksi jo aiemmin, mutta sekoittaa kannattaa vasta juuri ennen tarjoilua. Ettei vetisty...

tiistai 21. kesäkuuta 2011

GLUTEENITON RAPARPERIPIIRAKKA

Tämän helpompaa ei voi piirakan leipominen olla! Kaikki aineet sekaisin ja uuniin, se on siinä! Raparperisesongin ulkopuolella voi käyttää mitä tahansa marjoja tai vaikka omenaa.

1 dl sokeria
1,5 dl maissijauhoja
1 dl Fin Mix- jauhoseosta
1 dl puhdakaurahiutaleita (HUOM! JOS KAURA SOPII RUOKAVALIOON! Muutoin lisää jauhojen määrää!)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
0,5 dl maitoa tai puoli purkkia kermaviiliä
1 dl sulatettua voita
1 kananmuna
2-3 dl pilkottua raparperia

Pinnalle: kookoshiutaleita, pähkinärouhetta (voi myös jättää pois!)

Sekoita ensin kaikki kuivat aineet ja lisää siihen loput ainekset. Sekoita hyvin, mutta ÄLÄ VATKAA. Kaada taikina piirakkavuokaan ja lisää raparperi. Ripottele päälle kookoshiutaleita tms. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljajätskin kanssa.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

RAIKAS RAPARPERIJUOMA

2 l paloiteltua raparperia
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa
2 l vettä
(vaniljasokeria)

Pese raparperit hyvin ja pilko noin sentin paloiksi. Kiehauta vesi, kaada raparperien päälle ja lisää sokeri sekä sitruunahappo. Sekoita hyvin. Jäähdytä haaleaksi ja laita jääkaappiin. Anna tekeytyä noin vuorokausi, jonka jälkeen siivilöi raparperit pois liemestä ja pullota. Juoma säilyy noin reilun viikon jääkaapissa. Raparpereista voit vielä keittää esim. kiisselin tai tehdä hilloketta.
VINKKI! Loistavan kesäjuoman saat sekoittamalla puolet raparperijuomaa ja puolet vissyä, muutama jää sekaan, niin A VOT!