tiistai 4. joulukuuta 2012

GLUTEENITTOMAT PIPARIT


Tämä taikina on luotto-ohjeeni. Taikina on helppo käsitellä ja lopputuloksena on ihanan rapeita ja maukkaita pipareita. Kaupan valmispiparit on mun mielestä kivikovia eikä edes kovin hyvänmakuisia. Niinpä päätin pelastaa jouluni näillä. Maistuu myös muille kuin meille keliaakikoille :-)

150 g voita
1 dl siirappia 
1 3/4 dl sokeria 
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl maustepippuria
2 munaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
3 dl riisijauhoja
2 tl ruokasoodaa
Kiehauta margar., sokeri ja muut mausteet, paitsi ruokasooda. Sekoita jäähtymisen aikana. Sekoita jauhot ja ruokasooda. Kun seos on jäähtynyt, sekoita munat kevyesti vatkaten joukkoon ja lisää jauhot. Anna kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita. Paista 175C, n. 8 min.