torstai 21. huhtikuuta 2011

GLUTEENITON BURGUNDIN KANAPATA

Tää on loistava ohje ja oikeastaan aika vaivatonkin, kun alkuvalmistelut on tehty. Pata nääs porisee itsekseen liedellä syöjiä odotellen.
Olen itse kokannut tätä myös fileestä, mutta maukkaampi versio syntyy koipipaloista, koska niissä on nahka ja luut tallella jolloin antaa hyvin makua ruokaan.

Ohje 4:lle

n. kilo maustamattomia koipipaloja (Kariniemi)
tai 0,5 kg maustamatonta broilerinfilettä
2 rkl oliiviöljyä tai voita paistamiseen
5 dl kanalientä (5 dl vettä + 2 rkl kanafondia tai 1 kanaliemikuutio)
2 dl punaviiniä
2 rkl balsamiviinietikkaa
10 kpl pikkusipuleita kokonaisena
puolikas rasia tuoreita herkkusieniä
2 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
3-4 rkl  Maizenan ruskea suurustetta
vajaa tl kuivattua timjamia
1 tl sokeria tai hunajaa
mustapippuria ja suolaa

Ruskista koivet paistinpannulla molemmin puolin. Laita isoon kattilaan ja kaada sekaan kanaliemi ja viini. Lisää tomaattipyre, kuoritut pikkusipulit ja pilkotut valkosipulit, timjami ja mustapippuri. Anna hautua kannen alla kohtalaisella lämmöllä reilu tunti tai kunnes liha alkaa irtoilla luista. Jos neste alkaa haihtua, niin lisää tarvittaessa vähän lisää (viiniä tai vettä).Lisää paistetut herkkusienet sekä tuore timjamisilppu ja anna hautua vielä noin 15 min. Lisää kastikesuuruste ja tarkista maku. tarjoile viipaleperunoiden tai riisin kanssa sekä salaatin kanssa.
HUOM! Sokerin tarkoitus on taittaa tomaatin ja punaviinin happamuutta, ei makeuttaa kastiketta!

Valkosipuliset viipaleperunat:

6 perunaa
2 rkl öljyä
2 puristettua valkosipulinkynttä
suolaa (pippuria)

Pese perunat hyvin. Viipaloi ne kuorineen noin puolen sentin viipaleiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, öljy, valkosipulimurska ja suola. Levitä pellille ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti