keskiviikko 17. elokuuta 2011

GLUTEENITON MARJAPIIRAS

Rakastan yli kaiken ranskakaistyyppisiä piirakoita, jossa taikina ei ole kovin makeaa vaan täyte on pääosassa. Tässä ohjeessa käytin samassa suhteessa gluteenitonta jauhoseosta (Schär Mix C) kuin alkuperäisessä ohjeessa olleita vehnäjauhoja. Oli todella helppoa käsitellä eikä murentunut kaaviloitaessa ja lopputulos vei kielen mennessään :-)

pohja:
3 dl Fin Mix- gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl sokeria
150 g jääkaappikylmää margariinia tai voita
2 rkl jääkylmää vettä

täyte:
1 litra marjoja (mustikoita, vadelmia, karviaisia)
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Monitoimikoneella: Aseta leikkuuterä kulhoon. Lisää jauhot ja sokeri. Kuutioi rasva ja pane jauhokasan päälle. Anna koneen käydä 6-7 sekuntia tai kunnes taikina on murumaista. Pysäytä kone. Lisää kylmä vesi ja sekoita vain kunnes taikinasta on muodostunut melkein pallo. Kääri taikina muovipussiin ja nosta se jääkaappiin vähintään tunniksi, niin taikina on helpompi kaaviloida.

Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot. Kauli taikina ohueksi, nosta vuokaan ja anna vielä levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia ja täytä pohja marjaseoksella. Paista vielä 225 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja tarjoile vaniljajätskin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti