tiistai 15. maaliskuuta 2011

SITRUUNAINEN RISOTTO

Tää ohje toimii loistavasti lisukkeena kalan, kanan tai paistettujen jättirapujen kanssa. Käy kyllä ateriasta ihan sellaisenaankin! Risottoja on melko helppo tehdä, kun muistaa sen että neste lisätään aina vähissä erissä, EI KOSKAAN KERRALLA! Tarkoitus on jäädä koostumukseltaan "kermaiseksi" ja syytä myös tarjoilla melko nopeasti ettei siitä tule puuroa.

Valmistusaika: 15-20 minuuttia

4:lle henkilölle

2,5 dl risottoriisiä
1 pieni valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
9-10 dl  kasvislientä (käytä mieluiten fondia pohjana tai keitä liemi itse)
1/2 - 1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 prk mascarponejuustoa
30 g raastettua parmesaania

Kuullota riisi, valkosipulimurska ja sitruunankuoriraaste oliiviöljyssä kattilassa (ei saa ruskistua!!!).
Lisää aluksi 2 dl nestettä ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää nestettä vähitellen kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto ja voi nokareina. Lisää viimeiseksi sitruunamehu ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti