perjantai 11. marraskuuta 2011

GLUTEENITON PORKKANAKAKKU

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty sulatettua voita, mutta rypsiöljyn kanssa kakusta tuli tosi pehmoinen eikä ole ylimääräisiä kovia rasvoja. Että lähes on terveellistä, kun on kasvista ja kaikkee samassa kakussa :-) Vinkiksi, että tämä oli oikeasti tosi helppo tehdä, joten onnistuu tumpeloimmaltakin!


Pohja:
2-3 isoa porkkanaa raastettuna
2 dl rypsiöljyä
2,5 dl fariinisokeria (käytin 1,5 dl fariinisokeria ja 1 dl tavallista sokeria)
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja (gluteenittomassa versiossa käytin puolet tattarijauhoja ja puolet Schärin Mix B-jauhoseosta)
0,5 dl pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria


Kuorrutus:


100g Oltermanni-sulatejuustoa (HUOM! Vain tämä on tarpeeksi notkeaa eikä paakkuunnu!)
1 tlk rahkaa
2 dl tomusokeria 
2 tl sitruunamehua
vaniljasokeria


1. Sekoita jauhoihin mantelirouhe, leivinjauhe, kaneli ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaanVaih
2. Sekoita porkkanasose, rasva, sokeri ja munat keskenään.
3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) ja paista 200 asteessa 20 - 25 minuuttia.
4. Sekoita sulatejuusto, rahka, tomusokeri siivilän läpi, sitruunanmehu ja vanilliinisokeri tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle.VaiheVaihe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti