maanantai 14. marraskuuta 2011

GLUTEENITTOMAT MYSLIPALAT

Voisi päätellä, että olen viime aikoina tykännyt leipoa. Tässä on kiva välipala ja hyvä sellainen. Vielä kun keksisi miten saisi pysymään hiukan paremmin kasassa...Alkuperäisen ohjeen löysin netistä ja hiukan muokkailin omiin makumieltymyksiini sopivammaksi.

Myslipatukat

75 g voita tai margariinia (kävisi varmaan myös sama määrä ruokaöljyä, jos haluaa välttää kovia rasvoja)
3 dl kaurahiutaleita (gluteenittomana vain PUHDAS KAURA käy)
1 dl riisimuroja (gluteenittomiin käytin puffattua riisiä)
0,5 dl ruokosokeria
0,5 dl vettä
1 dl pähkinärouhetta (käytin macadamia-pähkinöitä)
1 tl kanelia
0,5 dl rusinoita (käytin kuivattuja karpaloita)
5 kpl kuivattuja aprikooseja palasina (käytin kuivattuja viikunoita)
2 rkl siirappia tai hunajaa


Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes on hiukan siirappimaista. Lisää voi ja siirappi/hunaja ja sekoita kunnes voi on sulanut.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää voi-siirappiseos ja sekoita kunnolla. Painele seos tiiviiksi leivinpaperin päällä noin 20x20 levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pudota lämpötila 150 asteeseen ja paista noin 30 minuuttia  Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti