keskiviikko 22. helmikuuta 2012

PANNACOTTA JA MARINOIDUT MARJAT

Tää jälkiruoka on vaan niin syntisen hyvää ja todella helppo tehdä. Tällä häikäisee vaativammatkin ruokavieraat ja on takuuvarma hitti. Ihan kevyimmästä päästä tämä herkku ei tietenkään ole, mutta silti kokeilemisen arvoinen. Ja pääruoaksi

Marinoidut marjat:

1 dl sokeria
1 dl vettä
2 limen mehu
(1-2 tähtianista)
5-6 dl marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes muuttuu hiukan siirappimaiseksi. Lisää limemehu ja tähtianikset, älä keitä enää. Anna liemen jäähtyä hetken (paitsi jos käytät pakastemarjoja, niin voit kaataa liemen kuumana)
Kaada vielä lämmin liemi marjojen päälle, anna maustua viileässä vähintään pari tuntia.

Pannacotta:

5 dl kermaa (voit korvata osan maidolla, jos haluat kevyemmän version)
1 vaniljatanko
2 - 3 rkl sokeria (käytin itse makeuttamiseen muutaman rivin valkoista suklaata)
2 liivatelehteä

Laita ensin liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon palasia noin 15 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä, poista vaniljatangot ja lisää liotetut, puristetut liivatteet.
Huuhdo pienet annoskulhot kylmällä vedellä, jaa kerma kulhoihin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia. 
Tarjoile marinoitujen marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti