keskiviikko 22. helmikuuta 2012

GLUTEENITTOMAT POSSUBURGERIT

Tää on vähän äijäilyruokaa, mutta ah niin sairaan hyvää. Vaatii hiukan vaivannäköä, mutta ehdottomasti sen arvoista! Tällä menee tie miehen sydämeen melko varmasti.  Voit toki käyttää valmiita hampurilaissämpylöitä, gluteenittomiin joudut ne todennnäköisesti leipomaan itse. Kannattaa kokeilla Vaivattomia sämpylöitä (ohje blogissa), jotka on helppo leipoa. Tosin silloin pitää ennakoida jo aamulla, että taikina ehtii nousta 8-10 tuntia. Voit halutessasi käyttää myös pitaleipiä, tällöin jätä majoneesi pois ja korvaa se yrteillä maustetulla jogurtilla.


hampurilaissämpylöitä ( tai pitaleipiä)
Pehmeäksi haudutettua sipulia (kts.ohje)
Salaatinlehtiä
Muutama viipale voimakasta juustoa (esim. Valion Alppikreivi, Emmental, Finlandia)
Tulinen kastike (kts. ohje)
majoneesia oman makusi mukaan
Tomaattiviipaleita

Aloita valmistus tekemällä ensin tomaattikastike, sitten haudutetut sipulit ja viimeiseksi vasta lihat. 


Tulinen kastike

3 tomaattia
1 punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
pari tuoretta chiliä
0,5 dl hunajaa tai sokeria (käytä mieluiten tummaa)
1-2 dl vettä
2 rkl ruokaöljyä
hiukan cayennepippuria
suolaa, mustapippuria

Pilko kaikki ainekset  ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä noin puoli tuntia. Tarkista maku. Soseuta seos tehosekoittimessa. Käytä esim. pitaleipien, hampurilaisten tms. kastikkeena. Säilyy viikon verran jääkaapissa.

Haudutettu sipuli
2 isoa sipulia
1 rkl voita
hiukan vettä
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Puolita sipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Ruskista voi ja lisää sipulit. Paahda hetki, kunnes saavat hiukan väriä. Lisää vesi, hunaja ja suola ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes ovat täysin pehmeitä.

Maustettu possu


120 g possun ulkofilettä / syöjä
2 - 3 rkl jauhoja leivittämiseen (gluteenittomaan versioon käytin Schärin Mix B-jauhoja)
suolaa
chilijauhetta (saa olla reilusti, jos tykkää tulisesta)
mustapippuria
öljyä
soijakastiketta
hunajaa

Sekoita jauhot ja kuivat mausteet kulhossa. Viipaloi possu ohuiksi viipaleiksi ja pyörittele ne jauhoseoksessa. Ruskista öljyssä pienissä osissa pannulla ja mausta lopuksi soijakastikkeella sekä hunajalla.  Siirrä vadille ja pidä uunissa lämpimänä.

KOKOAMINEN:
Paahda hampurilaissämpylät ja levitä pohjalle ja kanteen vajaa teelusikallinen majoneesia. Laita päälle salaatin lehti, lihaa, juustoa, tomaattia, kastiketta ja haudutettua sipuli. Lisää hiukan vielä kastiketta ja sitten ei kun nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti