tiistai 15. maaliskuuta 2011

SIENIRISOTTOA JA KAMPASIMPUKOITA

Risotto:

2,5 dl risottoriisiä (arborio)
1 pussi kuivattuja osterivinokkaita (Pirkka)
0,5 l vettä sienten liotukseen
1 rasia tuoreita siitakesieniä.
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 litra kasvislientä (käytin Knorrin kasvisfondia)
20 g voita
25 g raastettua parmesan-juustoa
tuoretta timjamia
(suolaa)

Murskaa kuivatut osterivinokkaat ja liota niitä vedessä vähintään puoli tuntia. Siivilöi liemi,ÄLÄ heitä liotuslientä pois! Pilkosiitakesienet ja ruskista molemmat sienet pienessä voimäärässä pannulla.
Kuullota valkosipulia ja riisiä oliiviöljyssä, älä kuitenkaan anna ruskistua. Lisää aluksi 2-3 dl lientä ja keitä keskilämmöllä kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin. Jatka näin kunnes kaikki neste on imeytynyt. Lisää sienet, voi ja parmesanjuusto ja sekoita varovasti kunnes juusto on sulanut. Lisää timjamisilppu ja tarjoile heti.

Kampasimpukat:
Paista kampasimpukat voissa kuumalla pannulla 1-2 minuuttia / puoli (riippuen simpukan koosta) kunnes saa väriä pintaan. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti