Näin vuoden alussa tulee aina tehtyä pyhiä päätöksiä ja omalla kohdallani se tarkoitti ruokavalion tarkennusta. Olen yrittänyt lisätä proteiinin määrää aterioillani, koska tunnustan olevani hiilarihiiri.
Uusinta Olivia-lehteä (2/13) lukiessani bongasin sieltä ihania kasvisreseptejä, joista ehdin jo kokeilla kyseisiä kikhernepihvejä.
Kikherneet ovat varsinainen proteiinipommi, joka ei kuitenkaan sisällä juuri kolesterolia. Ihanan täyteläinen ja pähkinäinen maku ja sopii loistavasti salaattien lisukkeeksi, naposteltavaksi, lisäkkeeksi, tahnaksi...Vain mielikuvitus on rajana! Mutta tässä kyseiset pihvit hiukan mukaeltuna, olkaa hyvä!
4 dl kypsiä kikherneitä (kaupasta löytyy valmiiksi kypsennettyjä, jos ei jaksa liottaa/keittää itse)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettuja sieniä (jos ei tykkää sienistä, niin voi jättää poiskin. Antavat kuitenkin mehevyyttä)
0,5 dl lehtipersiljaa (käytin tuoretta korianteria lehtipersiljan puutteessa)
2 rkl harissaa (maustetahna)
3 rkl jauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl ruususuolaa
1 peruna
1 porkkana
1 luomukananmuna
Paistamiseen: seesami- tai rypsiöljyä
Minttu-harissakastike:
2 dl maustamatonta luomujugurttia
1 dl hienonnettua minttua
1 rkl harissaa
Mittaa kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää kikherneiden sekaan sipuli, valkosipuli, sienet, lehtipersilja, harissa, jauhot, seesaminsiemenet ja suola. Jauha tasaiseksi. Kuori peruna ja porkkana ja raasta ne karkealla raastinterällä. Sekoita raasteet ja kananmuna kikherneseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Kuumenna lettupannun koloissa pieni tilkka öljyä. Nosta koloihin kaksi ruokalusikallista taikinaa ja levitä pihviksi. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmin puolin.
Sekoita jugurttiin hienonnettu minttu ja harissa. Tarjoa kikhernepihvien kanssa. Lisukkeeksi pihveille sopii raikas salaatti tai vaikkapa uunissa paahdetut lohkoperunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti