Kauhea makeanhimo iski ja kaappeja siivotessani löysin kohta päiväyksensä ylittäneen tummasuklaalevyn.
Eipä muuta kuin tuumasta toimeen ja mutakakkua leipomaan. Jo taikina vei kielen mennessään, mutta lopputuloksena oli ihanan maistuvaa herkkua...<3
200 g | suklaata |
1,5 dl | rypsiöljyä (käytin kylmäpuristettua Neito-öljyä) |
2 dl | muscovadosokeria |
3 | munaa |
2 dl | kookosjauhoja (Risenta) |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria tai 0,5 tl aitoa vaniljaa |
(2 dl | rouhittuja pähkinöitä) |
Sulata suklaa vesihauteessa, lisää öljy ja sokeri. Käytä tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 30cm)
Paista 175 asteessa 20 - 25min. Kakun pitää jäädä vähän löysäksi keskeltä.
Tarjoa haaleana vaniljajätskin kanssa ja marjojen kanssa.
Tarjoa haaleana vaniljajätskin kanssa ja marjojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti