keskiviikko 26. lokakuuta 2016

GLUTEENITTOMAT KORVAPUUSTIT

3 dl vettä (maitoa, kauramaitoa)
4 tl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g voita tai margariinia
1 kananmuna
5-6 dl Semper Fin Mixiä

Lisäksi
75g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kanelia
Y
Voiteluun kananmuna
Koristeluun raesokeria

Sekoita psyllium reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna, sekoita. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa monitoimikoneella (tai sähkövatkaimella) muutama minuutti. Lisää sulatettu voi ja loput jauhoista ja vaivaa jälleen muutama minuutti.
Leivo taikina pulliksi kohottamatta!
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä rasva ja ripottele sitten sokerit ja kaneli. Kääri levy rullaksi.
Leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja ja nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Nosta kapein kohta ylöspäin ja paina keskelle lovi. Kohota reilu puoli tuntia liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Nauti😋


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti