keskiviikko 26. lokakuuta 2011

TUMMA VIINIKASTIKE

Tämä kastike sopii mielestäni lihalle ja kanalle, valmistustavasta riippuen. Vähän samankaltaista pohjaa olen käyttänyt esim. Burgundinpataa tehdessäni, mutta laimentanut reippaammin lihaliemellä. On helppo ja nopea sekä maukas kastike, jonka voi maustaa monin  tavoin. Esimerkiksi uunissa paahdetut valkosipulit toimii tässä soosissa loistavasti!

3 dl punaviiniä (käytän itse samaa kuin mitä on aikeissa juoda ruoan kanssa)
1 dl hyvää balsamicoa
1 porkkana isoina paloina
(pieni pala selleriä)
1 sipuli isoina paloina
1-2 valkosipulia paloiteltuna
1-2 tl tummaa sokeria, siirappia tai hunajaa (tasoittaa happamuutta)
kuivattua timjamia tai rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Tummaa Maizena-suurustetta
1 rkl voita

Kuori ja paloittele kasvikset paksupohjaiseen kattilaan. Freesaa ne pikaisesti pienessä määrässä voita. Kaada sekaan nesteet ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia, kunnes neste on hiukan kiehunut kasaan. Siivilöi kastikepohja. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää suurustetta sen verran, että kastike paksuuntuu hieman. Lisää lopuksi kylmä voi ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti