perjantai 11. marraskuuta 2011

GLUTEENITON KEY LIME PIE

Tämä ohje on ollut joskus Kodin Kuvalehdessä ja tein muuten ohjeen mukaan paitsi vaihdoin keksipohjan keksit gluteenittomiin. Maistoin ensin vähän haaleana ja oli hyvää niinkin, mutta jääkaappikylmänä ehdottomasti parhaimmillaan! Lisäksi soseutettuja marjoja, niin jo kelpaa herkutella!


Täyte

4 keltuaista
4–5 limettiä
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa (tölkkitavaraa ja ainakin K-ryhmän kaupoissa hyvin saatavilla)

Pohja

75 g (suolatonta)voita
120 g (noin 9 kpl) digestive- tai isoja kaurakeksejä (Itse käytin Schärin gluteenittomia Digestivejä)
2 rkl sokeria HUOM! Jättäisin itse pohjasta sokerin pois, sillä tämä oli tosi makeaa muutenkin!


1. Valmista ensin täyte. Pese limetit hyvin ja raasta kuorista vihreää osaa ruokalusikallisen verran. Purista limeteistä mehu. Sitä tarvitaan 1½ dl. Laita keltuaiset ja kuoriraaste esimerkiksi teräskulhoon. Vatkaa pari minuuttia, kunnes saat vaaleaa ja kuohkeaa vaahtoa. Kaada sekaan säilykemaito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää limettimehu ja sekoita hyvin. Seos alkaa kiinteytyä. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

2. Tee sillä välin piirakan pohja. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja sulata voi. Murskaa keksit (muruja tulee olla noin 3¼ dl). Sekoita keksimurut, voi ja sokeri haarukalla keskenään.

3. Kaada seos halkaisijaltaan noin 23 cm:n kokoiseen, voideltuun piirakkavuokaan. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes se alkaa tuoksua paahteiselta  ja on saanut hiukan väriä.

4. Ota pohja uunista ja kaada sille limettitäyte. Kypsennä piirakkaa vielä 15–20 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää, mutta keskusta hytkyy vielä hieman piirakkaa kevyesti ravistettaessa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin viilenemään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Tarjoile soseutettujen marjojen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti