Vei kielen mennessään :-) Saattaisin hifistellä annoksen kanssa vielä siten, että vaniljajäätelön tilalla voisi käyttää aidolla vaniljalla ja sokerilla maustettua mascarponejuustoa. Tämä oli kuitenkin eka kerta, kun näitä tein ja kunnian otan tässä itselleni enkä ole reseptiä kopioinut mistään. Varmasti jostain samankaltainen saattaa löytyä, mutta tämä oli sunnuntain nyhjää tyhjästä-jälkiruoka :-)
Ohje 4-6:lle
Kinuskikastiketta kts.ohje
2-3 isoa, mahdollisimman kypsää päärynää
hasselpähkinärouhetta
lisäksi vaniljajäätelöä
Kinuski:
25 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl (1 dl) kuohukermaa
Iso ruokalusikallinen ranskankermaa (voi jättää myös pois ja käyttää pelkkää kermaa)
ripaus vaniljasokeria
Sulata voi paistinpannulla, lisää sokeri. Anna kuplia hetken verran, kunnes sokeri on sulanut voihin. Lisää kerma ja ranskankerma ja kiehauta hetkinen, kunnes on melko paksua. Lisää vaniljasokeri.
Kuori päärynä ja halkaise ne. Koverra siemenkota pois pikkulusikan avulla. Laita päärynät vuokaan vieretysten ja täytä kolot hasselpähkinärouheella. Kaada kinuskikastiketta päärynöiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä. Anna päärynöiden jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti