maanantai 14. marraskuuta 2011

PERUNAGRATIINI

Perunaruokien ystävänä tästä tuli yksi suosikkilisäkkeistä. Erilaisilla juustoilla tästä saa monta eri versiota ja itse tykkään lisätä myös tuoreita yrttejä makua antamaan. Kevyttä tää ei ole eikä ainakaan karppaajien ruokaa :-)

4 perunaa
pala raastettua parmesanjuustoa
1 dl raastettua emmentaljuustoa (tai jotain muuta voimakasta juustoa)
2 dl kevytkermaa
ripaus suolaa ja pippuria.
pieni puntti tuoretta timjamia, oreganoa, basilikaa tms

Keitä perunat puolikypsiksi. Anna jäähtyä hetkisen. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi isoon kulhoon. Lisää juustoraasteet, kerma ja mausteet. Kaada seos korkealaitaiseen astiaan (ei kovin isoon) ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti