tiistai 10. tammikuuta 2012

PAPRIKA-LINSSIKEITTO

Puhdistuskuuria reilu viikko takana ja näköjään kaikkeen tottuu...Makean himo iskee ajoittain, mutta pari rusinaa suuhun, niin senkin kanssa pärjää. (Sun Maidin Organic Raisins osoittautui todelliseksi herkuksi!!!)
Viikonloppu reissun päällä osoittautui aika haasteelliseksi, mutta koska kyseessä ei ole kidutuskuuri, niin soveltaen sekin sujui..Tuli siis todettua, että syytä olisi olla kotioloissa, jotta kaikki sujuisi helposti!

Tämä keitto oli tosi hyvää sekä helppo ja nopea tehdä. En ole ollut aiemmin oikeastaan sosekeittojen ystävä, mutta viime aikoina olen hoksannut, että kun laittaa vähemmän vettä niin keitosta tulee ihanan sakeaa eli jotakin pyreen ja keiton väliltä. Kyllä maistuu!
Tyhjensin samalla jääkaappia ja laitoin ohjeesta poiketen sekaan bataattia, jonka laitoin kypsymään samaan aikaan linssien kanssa. sekä vajaan desin kookosmaitoa eli soveltaa voi ja kannattaa!

2 isoa paprikaa 
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio (Reformi)
n. 8 dl vettä
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
puolikas tuore chili tai chilirouhetta 
suolaa

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja. Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.
 Huuhtele ja valuta linssit.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia). Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan. Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti