tiistai 3. tammikuuta 2012

CHILI SIN CARNE

Se on uusi vuosi alkanut ja sen myötä edessä on elämäni haastavimmat 3 viikkoa, aloitin nimittäin puhdistuskuurin. Ei sokeria, teollista ruokaa, alkoholia, tupakkaa, maitotuotteita, punaista lihaa...Omalta osaltani se siis tarkoittaa mullistusta ruokavaliossa.. Oma painoni ei saisi juuri pudota, joten siksi aion melko huoletta syödä kaikkia sallittuja ruoka-aineita. Reseptejä jakelen kuitenkin teidänkin iloksenne, jospa joku muukin innostuu. Lisätiedot ja ohjeet 3 viikon kuurille saa multa ottamalla meilitse yhteyttä.

Päivä 1.

Aamu alkoi juomalla, jossa oli 4 dl lämmintä vettä, johon oli lisätty raastettua tuoretta inkivääriä sekä puristettua sitruunamehua. Aamiainen jäi välistä, huono homma :-/

Lounaaksi söin oheisen ohjeen mukaan tehtyä Chili sin carnea (OLI OIKEASTI TOSI HYVÄÄ!!) täysjyväriisin kanssa sekä muutaman naposteluporkkanan. Jälkkäriksi kupillinen mintulla maustettua vihreää teetä.

CHILI SIN CARNE
3 tomaattia
2 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
puolikas pilkottu punainen chili (tuore)
2,5 dl yön yli liotettuja kidneypapuja
2 dl soijarouhetta
4-5 dl vettä
kasvisliemikuutio (Reformi Luomu)
mustapippuria
0,5 tl kuminaa
0,5 tl kanelia
1 tl kuivattua timjamia
1 tlk tomaattimurskaa

Laita kattilaan tomaattimurska, pavut, mausteet (ei suola), raastettu valkosipuli ja pilkottu chili. Lisää noin 2 dl vettä ja anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran. Pilko sipulit ja tomaatti kuutioiksi, lisää ne sekä soijarouhe pataan sekä tarvittaessa lisää vettä. Hauduta vielä puolisen tuntia tai kunnes pavut ovat kypsiä. Lisää hiukan suolaa ja tarkista maku. Koristele persiljasilpulla ja tarjoile täysjyväriisin ja salaatin kanssa.
Välipalaksi tein ison lasillisen pirtelöä, jossa oli avokadoa, pakastettuja mangokuutioita, pakastettuja puolukoita, pala tuoretta omenaa sekä pieni nippu Romaine-salaattia. Oli muuten älyttömän hyvää ja makeutta oli sopivasti ilman mitään makeutusaineita.  Makean himoon söin reilun ruokalusikallisen rusinoita :-)
Päivälliseksi aion tehdä bataatti-porkkanakeittoa, jota myös pakastan. Leipätaikina on kohoamassa ja sitä aion myös syödä pari palaa kyytipojaksi Hummuksen (kikhernetahna) kanssa. 
Tuntuu muuten, että ruoanlaittoon menee vähemmän aikaa, kun heittelee ainekset kattilaan ja antaa vaan hautua. Keitoissa ja pataruoissa on sekin hyvä puoli, että niistä riittää pakastimeenkin valmiiksi annoksiksi vaikka sitten työpaikalle evääksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti