tiistai 10. tammikuuta 2012

SALAATTIPIILOT

Kalakääröt 16 rullaa

400 g lohta tai jotain muuta kalaa
2 rkl soijakastiketta (käytin Kikkomanin gluteenitonta)
1 dl limetinmehua


2 kerää pehmeälehtistä salaattia

pala purjoa tai kevätsipulisilppua
1 avokado
1 paprika

pala kurkkua
1 ruukku korianteria, ripaus suolaa
Kastike:
0,5 dl öljyä
0,5 dl limemehua
1 tuore silputtu chili
1 valkosipulin kynsi
hienonnettua korianteria (persiljakin käy)
ripaus suolaa ja mustapippuria

Leikkaa kala 1–2 cm:n suikaleiksi, sekoita sekaan soijakastike. Paista ne pikaisesti pannulla pienessä määrässä öljyä ja anna jäähtyä. Silppua tuore chili ja korianteri. Raasta valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja jätä maustumaan.
Levitä salaatinlehdet työlaudalle. Repaleiset tai liian pienet lehdet kannattaa laittaa limittäin. Leikkaa avokado, kurkku purjo ja paprika suikaleiksi ja jaa ne kalan kanssa salaatinlehtien päälle. Valuta päälle teelusikallinen chilikastiketta Kääri lehdet rullalle. Tarjoa rullat heti. Idätetyt siemenet ja mungpavut sopivat rullien lisäkkeeksi. Lisäksi voit tarjota myös yrteillä maustettua maustamattomasta soijajogurtista tehtyä kastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti