Piiiitkästä aikaa saan taas tänne jonkun reseptin kirjoitettua...Varoitan, että nää oli sitten niin hyviä, että menee puoli pellillistä kerrallaan!
Alkuperäinen ohje on toukokuun Olivia-lehdestä, mutta muutin ohjeen gluteenittomaksi. Helppoa ja todella hyvää! Gluteenittomat jauhot voi korvata samalla määrällä ruisjauhoa, jos haluaa tehdä toisenlaisen version.
2 dl kylmää vettä
1,5 tl suolaa
2,5 dl kaurajauhoja (Provena)
2 dl tattarijauhoja
1 dl seesaminsiemeniä (pellavarouhe käy myös hyvin!)
1 rkl öljyä
Mittaa kulhoon kylmä vesi ja suola. Sekoita joukkoon jauhot, seesaminsiemenet ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin, jolloin taikina hiukan turpoaa ja muuttuu kiinteämmäksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi mahdollisimman ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä (itse kaulitsin suoraan leivinpaperin päällä). Ota levystä paloja muotilla tai leikkaa veitsellä ruuduiksi/kolmioiksi.
Paista 5-7 minuuttia 250-asteisessa uunissa, kunnes saavat hiukan väriä. Vedä näkkärit leivinpaperin avulla uunipelliltä ritilälle jäähtymään.
Säilytä rasiassa kosteudelta suojattuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti