hampurilaissämpylöitä ( tai pitaleipiä)
Pehmeäksi haudutettua sipulia (kts.ohje)
Salaatinlehtiä
Muutama viipale voimakasta juustoa (esim. Valion Alppikreivi, Emmental, Finlandia)
Tulinen kastike (kts. ohje)
majoneesia oman makusi mukaan
Tomaattiviipaleita
Aloita valmistus tekemällä ensin tomaattikastike, sitten haudutetut sipulit ja viimeiseksi vasta lihat.
Aloita valmistus tekemällä ensin tomaattikastike, sitten haudutetut sipulit ja viimeiseksi vasta lihat.
Tulinen kastike
3 tomaattia
1 punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
2 sipulia
pari tuoretta chiliä
0,5 dl hunajaa tai sokeria (käytä mieluiten tummaa)
1-2 dl vettä
2 rkl ruokaöljyä
hiukan cayennepippuria
hiukan cayennepippuria
suolaa, mustapippuria
Pilko kaikki ainekset ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä noin puoli tuntia. Tarkista maku. Soseuta seos tehosekoittimessa. Käytä esim. pitaleipien, hampurilaisten tms. kastikkeena. Säilyy viikon verran jääkaapissa.
Haudutettu sipuli
2 isoa sipulia
1 rkl voita
hiukan vettä
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
Puolita sipuli ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Ruskista voi ja lisää sipulit. Paahda hetki, kunnes saavat hiukan väriä. Lisää vesi, hunaja ja suola ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes ovat täysin pehmeitä.
Maustettu possu
120 g possun ulkofilettä / syöjä
2 - 3 rkl jauhoja leivittämiseen (gluteenittomaan versioon käytin Schärin Mix B-jauhoja)
suolaa
chilijauhetta (saa olla reilusti, jos tykkää tulisesta)
mustapippuria
öljyä
soijakastiketta
hunajaa
Sekoita jauhot ja kuivat mausteet kulhossa. Viipaloi possu ohuiksi viipaleiksi ja pyörittele ne jauhoseoksessa. Ruskista öljyssä pienissä osissa pannulla ja mausta lopuksi soijakastikkeella sekä hunajalla. Siirrä vadille ja pidä uunissa lämpimänä.
KOKOAMINEN:
Paahda hampurilaissämpylät ja levitä pohjalle ja kanteen vajaa teelusikallinen majoneesia. Laita päälle salaatin lehti, lihaa, juustoa, tomaattia, kastiketta ja haudutettua sipuli. Lisää hiukan vielä kastiketta ja sitten ei kun nauttimaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti