torstai 17. helmikuuta 2011

GLUTEENITON SITRUUNAPIIRAKKA

pohja:
100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl Fin Mix- gluteenitonta jauhoseosta 
1 rkl jääkylmää vettä

Paloittele jääkaappikylmä voi kuutioiksi kulhoon. Lisää sokeri sekä jauhot ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi.Lisää vesi. 
Monitoimikoneella: Laita kaikki ainekset vettä lukuunottamatta kulhoon ja käytä konetta niin kauan, kunnes seos alkaa olla murumaista. Lisää vesi ja pyöräytä vielä nopeasti. HUOM! Älä vaivaa taikinaa, jottei se sitkisty. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kylmenemään.


Sitruunakiisseli:
6 keltuaista
1 1/2 dl sitruunamehua (noin 4 sitruunan mehu)
2 dl sokeria
5 rkl kylmää voita


marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Tee ensin kiisseli. Mittaa keltuaiset,mehu ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa saeta (8-10 minuuttia). Ota kattila liedeltä ja lisää voi lusikallinen kerrallaan kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä.


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli murotaikina noin 3mm paksuiseksi ja nosta se voideltuun piirakkavuokaan. Kaada pohjan päälle jäähtynyt kiisseli ja paista piirakkaa keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tällä välin valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Lusikoi marenki kiisselin päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti