sunnuntai 27. helmikuuta 2011

PUNAJUURICARPACCIO

3 keskikokoista punajuurta
vettä
balsamiviinietikkaa
suolaa

Lisäksi:
vuohenjuustoa ( fetajuusto tai aurajuusto sopivat myös loistavasti!)

Kastike:
1 raastettu sitruunankuori (käytä luomusitruunoita tai pese erittäin huolellisesti tavallinen sitruuna)
Suolaa (mieluiten sormisuolaa)
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
mustapippuria

Pese punajuuret hyvin ja leikkaa niistä kannat pois, älä kuori! Mausta keitinvesi balsamiviinietikalla ja suolalla ja keitä punajuuria kunnes ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet punajuuret ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet laakealle tarjoiluvadille ja valmista kastike.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja pirskottele punajuuriviipaleiden päälle. Laita kelmu päälle ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Murusta haluamasi juusto viipaleiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti