1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Schärin Mix C)
1 rkl jääkylmää vettä
1 rkl jääkylmää vettä
Paloittele jääkaappikylmä voi kuutioiksi kulhoon. Lisää sokeri sekä jauhot ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi.Lisää vesi.
Monitoimikoneella: Laita kaikki ainekset vettä lukuunottamatta kulhoon ja käytä konetta niin kauan, kunnes seos alkaa olla murumaista. Lisää vesi ja pyöräytä vielä nopeasti. HUOM! Älä vaivaa taikinaa, jottei se sitkisty. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kylmenemään. Kaulitse tai painele piirakkavuokaan.
Minkä kokoiseen piirakkavuokaan murotaikinasi on tarkoitettu? Ajattelin käyttää täyttenä sitruuna-tahnaa (itse tehty gluteiiniton) ja päällystää sen muru-seoksella. Onko sinulla vinkkejä murupinnan valmistukseen. Normaleilla jauhoilla teen sen 50gr voita, 1dl sokeria, 1 dl jauhoja. Kiitos.
VastaaPoistaNormaalille piirakkavuoalle riittää, kun kaulitsee tarpeeksi ohueksi. Itse kaulitsen aina tuorekelmun päällä, helpoin tapa :-) Osan jauhoista voit korvata Provenan kaurajauholla. Murupinnan teen suht samalla ohjeella, mut usein korvaan siinäkin osan jauhoista kaurahiutaleilla ja käytän tummempaa sokeria. Siis toki siinä tapauksessa, että pystyy kauraa käyttämään.Muuten se jää usein vähän värittömäksi...
VastaaPoistaLämpötilaa jäin miettimään? 175 astetta? Noin puoli tuntia? Riippuu tietysti täytteistä varmaan.
VastaaPoista