tiistai 5. huhtikuuta 2011

PESTO

Itsetehtyä pestoa ei kyllä hakkaa mikään valmis versio. Sitäpaitsi se on todella helppo ja nopea tehdä, jos omistaa jonkinlaisen tehosekoittimen.

Itse käytän pinjansiementen sijaan paahdettujakurpitsansiemeniä, koska niistä tulee ihana pähkinäinen maku.
Valmis pesto säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä (ei ole pakko paahtaa, mutta antaa kivan pähkinäisen maun)
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl parmesan-juustoraastetta (käytä mieluiten tuoretta parmesania, jonka raastat itse)
1 - 1,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
pieni loraus sitruunamehua (ei pakollinen)

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Laita tiiviiseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Sopii hienosti esim. keitetyn pastan kanssa, johon voi lisätä paistettua broilerinfilettä ja kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti