tiistai 12. huhtikuuta 2011

GLUTEENITON SIEMENNÄKKÄRI

Nää oli sitten huippuhyviä ja tämän helpompaa leipominen ei enää voi olla!
Luonnollisesti itse jouduin soveltamaan ohjeen gluteenittomaksi ja hyvin onnistui.
Itse paistoin näkkileipiä hiukan alhaisemmassa lämpötilassa ja 1,5h, jotta ovat varmasti kuivia ja säilyvätkin silloin paremmin. Kannattaa säilyttää ilmatiiviissa purkissa, jotta niistä ei tule nahkeita. Eipä silti, että nää kauhean kauan välttämättä säilyisikään kun on pakko syödä. Oli nimittäin aivan ihania voin ja juuston kanssa!!!

2 dl maissijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl tattarileseitö
2 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
7 dl vettä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita  ja anna seistä noin puoli tuntia. Levitä kolmelle pellille lastalla, tee veitsellä/taikinapyörällä ruudut ja paista kertoilmauunissa 175C/45 min (itse paistoin hiukan reilun tunnin, niin on varmasti rapeaa ja kuivaa) tai jokainen pellillinen erikseen tavallisessa uunissa 200C/45 min. Uuninluukku kannattaa avata paiston aikana 2-3 kertaa, niin höyryt pääsee pihalle ja kuivuu rapeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti