maanantai 6. kesäkuuta 2011

RAIKAS RAPARPERIJUOMA

2 l paloiteltua raparperia
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa
2 l vettä
(vaniljasokeria)

Pese raparperit hyvin ja pilko noin sentin paloiksi. Kiehauta vesi, kaada raparperien päälle ja lisää sokeri sekä sitruunahappo. Sekoita hyvin. Jäähdytä haaleaksi ja laita jääkaappiin. Anna tekeytyä noin vuorokausi, jonka jälkeen siivilöi raparperit pois liemestä ja pullota. Juoma säilyy noin reilun viikon jääkaapissa. Raparpereista voit vielä keittää esim. kiisselin tai tehdä hilloketta.
VINKKI! Loistavan kesäjuoman saat sekoittamalla puolet raparperijuomaa ja puolet vissyä, muutama jää sekaan, niin A VOT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti