tiistai 21. kesäkuuta 2011

GLUTEENITON RAPARPERIPIIRAKKA

Tämän helpompaa ei voi piirakan leipominen olla! Kaikki aineet sekaisin ja uuniin, se on siinä! Raparperisesongin ulkopuolella voi käyttää mitä tahansa marjoja tai vaikka omenaa.

1 dl sokeria
1,5 dl maissijauhoja
1 dl Fin Mix- jauhoseosta
1 dl puhdakaurahiutaleita (HUOM! JOS KAURA SOPII RUOKAVALIOON! Muutoin lisää jauhojen määrää!)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
0,5 dl maitoa tai puoli purkkia kermaviiliä
1 dl sulatettua voita
1 kananmuna
2-3 dl pilkottua raparperia

Pinnalle: kookoshiutaleita, pähkinärouhetta (voi myös jättää pois!)

Sekoita ensin kaikki kuivat aineet ja lisää siihen loput ainekset. Sekoita hyvin, mutta ÄLÄ VATKAA. Kaada taikina piirakkavuokaan ja lisää raparperi. Ripottele päälle kookoshiutaleita tms. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljajätskin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti