perjantai 29. heinäkuuta 2011

GLUTEENITTOMAT MUURINPOHJALETUT

Alkuperäinen ohje on lainattu Olivia-lehdestä ja sovelsin ohjeen gluteenittomaksi. Tuli taivaallisen hyviä lettuja, jotka maistui kaikille ruokailijoille gluteenittomuudesta huolimatta :-)
HUOM! Mitä pidempään taikina saa turvota, sen helpompi sitä on käsitellä paistaessa. Taikinaa pitää myös sekoittaa jokaisen letun välissä, sillä jauhot tuppaavat painumaan pohjaan. Tarjosin itse nämä itsekeitetyn raparperihillokkeen ja vaniljakastikkeen kanssa, mutta makujahan on monia!

noin 12–15 muurinpohjalettua

1 l täysmaitoa
2 kananmunaa
2 dl tattarijauhoja
2 ½ dl maissijauhoja
1 ½ tl suolaa
25 g sulatettua voita
Paistamiseen: voita ja rypsiöljyä
Mittaa maito kulhoon. Riko joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi kierre-vispilällä. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Sekoita voimakkaasti. Lisää voisula. Peitä taikinakulho liinalla ja anna turvota huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia. HUOM! Mitä pidempään taikina saa turvota, sen helpompi sitä on käsitellä paistaessa!

Kuumenna muurinpohjapannu. Mittaa pannulle ensimmäistä lettua varten ruokalusikallinen voita ja levitä se paistinlastalla. Myöhemmin paistamiseen riittää 1–2 teelusikallista voita lettua kohden. Kun sulanut voi hieman väreilee, kaada pannulle noin desilitra taikinaa.
Tee letuista halkaisijaltaan noin 25-senttisiä. Valuta taikina pannulle kehän ulkoreunasta sisään päin. Tasoita lastalla, jotta letusta muodostuu yhtenäinen kiekko.
Paista 2–3 minuuttia. Käännä lettu, kun taikina on hyytynyt letun pinnalta. Paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia.
Käännä valmis lettu ensin puoliksi ja sitten taas kahteen osaan, jolloin saat letusta kolmioviuhkan. Niin letut pysyvät lämpiminä ja niitä on helpompi nostella tarjolle. Pidä letut lämpiminä tarjoilu-lautasella alumiinifolion alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti