perjantai 29. heinäkuuta 2011

GLUTEENITTOMAT SCONSSIT

Tässä nopea ohje esim. aamiaiselle ja nää vei kielen mennessään :-)

Ohjeesta tulee neljä isohkoa tai 8 pientä leipästä

puoli purkkia pehmeää rahkaa
1 dl maitoa
0,5 tl suolaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Provena, Semper tai Aitokaura)
1 tl ruokasoodaa
1 rkl öljyä

Sekoita rahka maito keskenään, lisää suola ja öljy. Sekoita ruokasooda jauhojen sekaan ja lisää maitoseokseen. Sekoita nopeasti, kunnes taikina on tasaista,ÄLÄ VAIVAA! Muotoile jauhotetuin käsin leipäsiä ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Tarjoile voin tai hillon kera (ranskankerma kruunaa makean version täydellisesti ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti