perjantai 29. heinäkuuta 2011

GLUTEENITON KUNINGATARPIIRAKKA

Tämä ohje kuuluu kategoriaan "tämän helpompaa ei leipominen voi olla" .Tämänkin ohjeen alkuperä on Olivia-lehdestä ja muutettu omasta toimestani gluteenittomaksi. Gluteenittomien jauhojen sijasta voit korvata koko jauhomäärän tavallisilla vehnäjauhoilla. Itse tein tämän suureen kakkuvuokaan, jolloin tästä tuli enemmän kakku kuin piirakka. Muruseos ei onnistunut gluteenittomilla jauhoilla, vaan upposi iloisesti kakkuun :-) Niinpä sen voi jättää pois tai korvata osan jauhomäärästä esim. kookoshiutaleilla tai gluteenittomilla kaurahiutaleille.  Tarjoilin vaniljajätskin kanssa ja hyvin kelpasi!

Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
150 g sulatettua voita
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
2 dl maissijauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl mustikoita
3 dl vadelmia
2 tl perunatärkkelysjauhoja

Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja jogurtti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.
Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi. Ripottele muruja mustikoiden pinnalle.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti