Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
150 g sulatettua voita
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
2 dl maissijauhoja
3 munaa
2,5 dl sokeria
150 g sulatettua voita
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
2 dl maissijauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl mustikoita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl mustikoita
3 dl vadelmia
2 tl perunatärkkelysjauhoja
2 tl perunatärkkelysjauhoja
Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja jogurtti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.
Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi. Ripottele muruja mustikoiden pinnalle.Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti