torstai 30. elokuuta 2012

GLUTEENITON TUMPELOLEIPURIN KAKKU

Tämä on ehkä maailman helpoin kakku leipoa ja onnistuu tumpeloimmaltakin leipurilta. Kaikki ainekset vaan sekaisin ja vuokaan :-)  Kannattaa kokeilla!

Kosteat ainekset:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria (voit käyttää myös fariinisokeria)
1 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl ruokaöljyä (käytin rypsiöljyä)
3 dl raastettua omenaa (happamat toimii parhaiten)
1 rkl sitruunamehua

Kuivat ainekset:
1 dl kaurajauhoja (Provena)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Schär Mix B, voit korvata tavallisessa versiossa samalla määrällä vehnäjauhoja)
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl ruokasoodaa

Sekoita kuivat ainekset. Sekoita ensin kaikki kosteat ainekset kulhossa ja lisää kuivat ainekset. Älä vaivaa! Kaada taikina suurehkoon kakkuvuokaan (käytin itse täytekakkupohjalle tarkoitettua vuokaa, jolloin jää tarpeeksi paksuutta) Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 40 - 45 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljajätskin kanssa. Halutessasi voit kuorruttaa kakun oheisen reseptin mukaan:

Kuorrutus:
200 g Mascarpone-juustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)
2-3 rkl sitruunamehua
(1 raastettu sitruunankuori, HUOM! luomusitruunan kuori)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti