torstai 2. elokuuta 2012

KULTARANNAN PUMPULIKAKKU


Tämän ohjeen kopion suoraan netistä, koska oli erittäin onnistunut kakku ja valmiiksi jo gluteeniton. Korvasin itse leivinjauheen ruokasoodalla ja onnistui hyvin. 
Kakku on hyvin säilyvä ja kun se kuivahtaa, niin sen voi hyvin käyttää vaikkapa jälkiruoan pohjana. Vatkaa kermaa, paloittele kakku ja lisää marjoja.Kerroksittain kulhoon ja eipä voi helpompaa olla :-) HUOMIOITAVAA! Älä vatkaa munia liian kauan, sillä muuten kakku kiehuu yli vuoasta!

MÄÄRÄ

AINES
250 gvoita
2,8 dlsokeria
vajaa 4 dlperunajauhoja
3munaa
1 tlleivinjauhetta
1,5 tlvaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
  2. Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.
  • Pumpulinpehmeä kakku maistuu kahvi- ja teepöydässä tai jälkiruoaksi marjasalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti