torstai 2. elokuuta 2012

GLUTEENITON MUROMYSLI

Alkuperäisen ohjeen bongasin joskus netistä ja tykkäsin kovasti :-) Kiitos hälle, keneltä tämä on kopioitu!

Sokeriliemi:
2,5 dl tummaa sokeria 
2,5 dl vettä
Kuumenna hitaasti kunnes seos kiehuu. Anna kiehua 2 minuuttia, hämmennä silloin tällöin.

Jos et halua kovin makeaa mysliä, niin jätä sokeriliemi pois ja lisää pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa hiutaleseoksen joukkoon. Tällöin ei tule niin rapeaa lopputulosta, muttei myöskään turhia sokereita. 

1 pkt   kaurahiutaleita (Semper, Provena)
2,5 dl  auringonkukansiemeniä
1   dl   hirssihiutaleita
1,25 dl kaurakuitunen-jauhoa (tavallisessa versiossa voi käyttää leseitä)
1 pss   rouhittuja pähkinöitä (hasselpähkinä, manteli, pekaani, cashew)
1 vaniljasokeria

2 dl kasviöljyä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa. Lisää kasviöljy ja sekoita hyvin. 
Kaada päälle vähän kerrallaan keittämäsi kuuma siirappi ja sekoita hyvin.

Levitä tämä sekoitus kahdelle suurelle pellille ja sijoita ne keskelle uunia. Kypsennä tunnin verran vaihdellen peltien paikkaa ja sekoitellen joka 15 minuutti. Ota sitten pellit pois uunista ja anna jäähtyä. 

Lisää lopuksi:
1-2 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
1-2 dl paloiteltuja kuivattuja aprikooseja,viikunoita, omenoita tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti