torstai 17. helmikuuta 2011

GLUTEENITTOMAT BROILERMUREKEPIHVIT

4 broilerin rintafilettä
0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja 
1 dl vettä
1 kananmuna
1 sipuli
1/2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1/2 tl curryjauhetta
1/2 tl kuivattua chiliä
1/2 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
mustapippuria, valkosipulijauhetta
Paistamiseen ruokaöljyä


KURKKU-JUGURTTIKASTIKE


2 dl maustamatonta jugurttia tai ruoanvalmistusjugurttia
reilu pala kurkkua
1 raastettu valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja  mustapippuria,
0,5 tl hunajaa tai ripaus sokeria
pieni nippu tuoretta oreganoa


Tee ensin kurkkukastike:
Raasta kurkku karkealla raastinterällä ja valuta liika neste siivilän läpi. Sekoita jugurtti, kurkkuraaste, valkosipuliraaste ja mausteet keskenään. Tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Itse käytän tavallista maustamatonta jugurttia, koska on raikkaamman makuista eikä siinä ole niin paljon rasvaa.


Pihvit:
Sekoita kaikki mausteet korppujauhoihin ja lisää vesi. Anna turvota muutaman minuutin ajan. Pilko broilerinfileet sekä sipuli isohkoiksi paloiksi ja laita monitoimikoneen kulhoon. Lisää korppujauho-maustemassa, kananmuna ja käynnistä kone. Anna koneen käydä kunnes massa on tasaista. Anna makujen tasaantua 10-15 minuuttia ja paista keskilämmöllä molemmilta puolilta 3-4 minuuttia. HUOM! Broileri tulee aina paistaa läpikypsäksi! Keitä lisukkeeksi riisiä ja tarjoile kurkkukastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti