perjantai 18. helmikuuta 2011

GLUTEENITTOMAT VADELMA-TUOREJUUSTOMUFFINSIT

VAROITUS! Tämän ohjeen pelkkä taikina sellaisenaan vie kielen mennessään :-)

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
3-4 tippaa vanilja-aromia (toimii tässä paremmin kuin vaniljasokeri!!)
2 dl sokeria (mieluiten erikoishienoa)
2 kananmunaa
2 dl gluteenittomia jauhoja (voi korvata samalla määrällä vehnäjauhoja)
3 tl leivinjauhetta

 6 kpl isoja muffinsivuokia (Käytin Bruno Tiikerikuvioituja, koska on tarpeeksi suuri kooltaan)
Pakastevadelmia

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Vatkaa voi, tuorejuusto, sitruunanmehu,vanilja-aromi, sokeri ja kananmuna keskenään muutama minuutti kunnes seos on sileää ja sokeri ei enää tunnu rakeiselta.  HUOM! Tässä kannattaa käyttää sähkövatkainta!
3. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot vähitellen hyvin sekoittaen voi-tuorejuustoseokseen.
4. Laita 12 muffinsivuokaa pellille ja laita jokaisen vuoan pohjalle muutama pakastevadelma. Älä täytä vuokia ihan täyteen, sillä kohoaa uunissa melko reilusti.
HUOM! Jos paperiset vuoat ovat ohuita, niin kannattaa laittaa kaksi päällekkäin.
5. Paista keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ja nauti!

Voit halutessasi kuorruttaa muffinsit esim. tomusokeri-sitruunamehukuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti