sunnuntai 27. helmikuuta 2011

GLUTEENITTOMAT SITRUUNAKEKSIT

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4,5 dl Fin Mix- jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl sitruuna-aromia (dr. Oetker) tai 1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl vaniljasokeria

1 dl Lemon Curd- sitruunatahnaa
2 rkl perunajauhoja

kookoshiutaleita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna sekä sitruuna-aromi ja vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita nopeasti voi-sokerivaahdon joukkoon. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.

Sekoita Lemon Curd-tahna ja perunajauhot keskenään. Laita seos esim. pakastuspussiin ja tee noin 0,5 cm kokoinen reikä pussin kulmaan.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele noin 2 cm paksuiseksi tangoksi.
HUOM! Taikina on suht löysää , joten käytä reippaasti jauhoja. Leikkaa tangosta noin 1 cm paksuisia viipaleita ja laita pellille. JÄTÄ LEVIÄMISVARAA! Paina jokaisen viipaleen keskelle sormella syvennys ja pursota sinne lemon curdia. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

1 kommentti:

  1. Vihdoinkin tuli testattua tämä resepti ja hyviä tuli. Laitoin päälle vaan mantelirouhetta :)

    VastaaPoista