2 dl maustamatonta jugurttia tai ruoanvalmistusjugurttia
reilu pala kurkkua
1 raastettu valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria,
0,5 tl hunajaa tai ripaus sokeria
Erilaisia maustamisvaihtoehtoja:
pieni nippu tuoretta oreganoa tai kuivattua oreganoa
tuoretta korianteria ( käy loistavasti kalan kanssa esim. lohimurekepihvien)
jeeraa (juustokuminaa)
Tee ensin kurkkukastike:
Raasta kurkku karkealla raastinterällä ja valuta liika neste siivilän läpi. Sekoita jugurtti, kurkkuraaste, valkosipuliraaste ja mausteet keskenään. Tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Itse käytän tavallista maustamatonta jugurttia, koska on raikkaamman makuista eikä siinä ole niin paljon rasvaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti