torstai 17. helmikuuta 2011

GLUTEENITON HASSELPÄHKINÄKAKKU

200g sulatettua voita
1,5 dl maitoa/kermaa
2 dl sokeria
3,5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Schär Mix C) TAI 3 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta/jauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
halutessasi voit lisätä taikinaan esim. 1 tl raastettua sitruunan-tai appelsiininkuorta tai 1/2 tl kardemummaa
1 kananmuna


Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja maito, sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmuna. Kaada taikina voideltuun vuokaan ( 20-25cm halk, ei kovin korkeaa). Paista kakkua 175 asteessa keskitasolla 35-45 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden esim. hammastikulla. Tökkää tikku keskelle vuokaa ja jos tikkuun ei tartu taikinaa on kakku kypsä.
Valmiin kakun voit kuorruttaa tomusokerikuorrutuksella tai tarjota kermavaahdon/vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti