lauantai 19. helmikuuta 2011

GLUTEENITON PIZZAPOHJA

2,5 dl vettä
1 tl psylliumia
3,5 dl gluteenittomia jauhoja (Schär Mix B on hyvä jauhoseos)
1/2 pss kuivahiivaa
hiukan suolaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen psyllium ja anna turvota muutama minuutti. Lisää suola ja jauhot vähitellen ja sekoita kunnolla puulastalla, kunnes taikina on sileää. Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Levitä pizzakastiketta pohjalle ja ripottele päälle juusto sekä haluamasi täytteet. Paista pizzaa 225 asteessa Tämä taikina on helppo käsitellä, kunhan muistaa käyttää reippaasti jauhoja kaulitessa.
Ja vinkkinä: Itse laitan juuston yleensä heti kastikkeen päälle ja täytteet juuston päälle. Kannattaa kokeilla!

Täytteitä:
kevytmeetvursti,aurajuusto,sipuli,katkarapu
kinkku,ananas,aurajuusto
ilmakuivattu kinkku,latva-artisokka,mozzarella, tuore herkkusieni
bolognesekastike,herkkusieni,aurajuusto,sipuli
tonnikala,kinkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti